Per Jørgensen Per Jørgensen

Nettrøffen 25.10.2016

Golfing i Israel.

Reisebrev fra Carsten Jacobsen.

Carsten leser Vallerøffen i Dødehavet (foto C Jacobsen)
Carsten leser Vallerøffen i Dødehavet (foto C Jacobsen)
Klar til dyst (foto C Jacobsen)
Klar til dyst (foto C Jacobsen)
Glimt fra banen i Isreal  (foto C Jacobsen)
Glimt fra banen i Isreal (foto C Jacobsen)
Glimt fra banen i Isreal  (foto C Jacobsen)
Glimt fra banen i Isreal (foto C Jacobsen)
Carsten leser Vallerøffen i Dødehavet (foto C Jacobsen) Klar til dyst (foto C Jacobsen) Glimt fra banen i Isreal  (foto C Jacobsen) Glimt fra banen i Isreal  (foto C Jacobsen)

Golfing i Israel er vel ikke akkurat øverst på lista for baner å spille på, men havner man her av en eller annen grunn, er det jo fint å ta med seg. Mange har vel kanskje hverken hørt eller trodd at det fantes Golf baner her, og med rette. Googler man finner en nemlig kun 2 baner i hele landet. En' 18 og en' 9 hulls bane. Begge innen rimelig kjøredistanse fra havnebyen Haifa og Tel Aviv. 

18 hulls banen til Caesarea Golf klubb ble nyarkitektert av Pete Dye i 2007 og fikk dermed sitt spesielle særpreg med veldig høy standard på eiendommene rundt banen. Det i seg selv er jo fristende nok for mange golfrelste, men så har vi jo den spente situasjonen i landet som vil holde mange tilbake. Vi valgte å komme hit i September i år for å gjenoppleve noen av severdighetene fra sist gang vi var her i November 2013. 

Stedene rundt her er jo full av historiske begivenheter som Bethlehem(Palestina), Jerusalem, Nasareth, Dødehavet ,etc,,,, Tok med meg Vallerøffen ned dit(400m.u.h) etter endt golf runde og kunne bare ligge å flyte som en kork og lese artiklene! Rart å tenke på egentlig hvor alt saltet i Dødehavet kommer fra siden det er ferskvanns elven Jordan som renner ut i Dødehavet. Men selv ferskvann har en liten mengde oppløst salt og fordi Dødehavet ikke har noe utløp og bare mister vann etterhvert som det fordamper, hoper saltet seg ubenhørlig opp. Det sies at saltkonsentrasjonen i Dødehavet er på 40%, mens den i Verdens havene gjennomsnittlig bare er på 4%. Kommer nok ikke til å prøve meg å lese artikler i så små saltkonsentrasjoner!  

Synd at Vallerøffen ikke kommer ut lenger. Stor takk til Einar og Bjørn som har lagt ned en formidabel jobb med å holde det i gang i så mange år! Håpet er at noen av oss andre kan starte opp igjen og føre tradisjonen videre en dag. Jeg blir gjerne med i en eller annen form som kan tilpasses mine få måneder hjemme i året.

 

I det vi forlot Haifa fikk vi kjendis besøk ombord. Jan Åge(fjøra) Fjørtoft med 5 kamerater var på guttetur. De har som mål å seile gjennom så mange kanaler som mulig rundt om i verden. Da passet det jo fint å bli med oss gjennom Suez kanalen og opp gjennom Gulfen av Aqaba til Eilat, Israel. Navnet på gutteklubben måtte jo bare bli KANALKAMERATEN!  Etter mange års proffliv i Europa slet han fælt med kneet sitt. Han hadde slutta med 5 om dagen, men holdt fast på 6 om kvelden!..  

 

Vår ferd gikk videre nedover i Rødehavet, rundt og opp Gulfen av Aden(kysten av Yemen) og inn i Gulfen av Oman. I det vi seilte inn i Persia Gulfen fikk jeg høre om den triste nyheten at Raymond Birkeland hadde gått bort. Han var en sann glede å være i selskap med, alltid noen gode replikker på lur.

Raymond var veldig godt likt og vil bli savnet.

 

Golfhilsen

Carsten

 2895